Go Back   Pace and Cap - Sartin Methodology & The Match Up > RDSS > RDSS2 / FAQ's
Mark Forums Read
Google Site Search Get RDSS Sartin Library RDSS FAQs Conduct Register Site FAQ Members List Search Today's Posts

RDSS2 / FAQ's Information, discussion, screenshots, videos about the upcoming version, FAQ's

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2020, 03:51 PM   #71
Ted Craven
Grade 1
 
Ted Craven's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nanaimo, British Columbia, Canada
Posts: 8,597
More examples of 'moves'.

Thick red underline, last 2 races within 90 days, gain of at least 1 length around the final turn while racing 3 and 4 wide.

Purple underline, last race, gain of 3 positions Stretch to Finish AND 3+ lengths on the leader, to take the lead.

Name:  moves.example1.png
Views: 1471
Size:  102.1 KB


Thin red underline, 2nd race, gain of 1+ lengths from stretch to finish,

Blue Underline, extended lead from 2nd Call, to Stretch Call, to Finish

Name:  moves.example2.png
Views: 1501
Size:  67.2 KB


Thin red underline and Blue Underline, various gains of 1+ lengths behind in last 2 races within 90 days, and gains of position throughout its races. (Note: despite running 4 wide around final turn, no thick red underline because of no gain of 1 or more lengths.)

Name:  moves.example3.png
Views: 1381
Size:  92.5 KB

.
__________________

R
DSS -
Racing Decision Support System™

Last edited by Ted Craven; 08-05-2020 at 07:13 PM.
Ted Craven is offline  
Old 03-10-2022, 03:22 PM   #72
Ted Craven
Grade 1
 
Ted Craven's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nanaimo, British Columbia, Canada
Posts: 8,597
Changing Distance or Surface

Question: How do I change the Distance or the Surface of a race?

Answer: On the Card Summary screen, right-click on either the Distance or Surface columns for the race you want to change. A window pops-up where you can choose the new distance or surface.

Name:  change dist surf.jpg
Views: 337
Size:  69.4 KB

When done, click the Update button. The race then re-assembles with the new changes.

Ted
__________________

R
DSS -
Racing Decision Support System™
Ted Craven is offline  
Old 01-17-2023, 07:55 PM   #73
Ted Craven
Grade 1
 
Ted Craven's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nanaimo, British Columbia, Canada
Posts: 8,597
Using RDSS on some Non-North American, Non-UK Windows configurations

Question: I am in Germany and RDSS produces an error message during the Data Centre Convert Task, saying it cannot process a currency in the format of $999.99 (for example). Also, the dates in the Data Centre are incorrect.

Answer: RDSS requires North American (or UK/Ireland) settings for dates and numeric and currency formats. Some countries represent currency as (for example) 999,99$ where RDSS expects $999.99. Also, RDSS requires dates to be mm/dd/yyyy format (month/day/year), rather than dd/mm/yyyy format (day/month/year).

If you live outside North America, check your dates format by going to Windows Settings / Time & Language (or Regional Settings, depending on Windows version) / click Region on the sidebar, then change your Region to United States. OR, for your own Region, click the Change data formats link then change the Short Date Format to mm/dd/yyyy.

Check your currency format from the Region settings page by clicking on an Additional Settings button or link then make sure that the dollars/cents separator is a period (.) and not a comma (,). Any other currency format settings should show that currency is represented only as (example) $123,456.00 and NOT 123.456,00$. After making any changes, click the Save button.

Restart RDSS if you need to. If the Data Centre dates were incorrect, check they are now correct.

If you converted a race card previously but got the currency format error message described first above, in the Data Centre, UNCHECK the Don't Duplicate box to FORCE RDSS to re-convert the race with the new Windows currency format settings. Better yet, create a NEW clean database, re-start RDSS and re-convert the problem card into the clean database.

If you previously Assembled any races for the problem card, on the Card Summary screen, click the Clear Cache button then re-assemble a race or all races.

(Remember - when done with all the foregoing troubleshooting, return the Don't Duplicate box setting in the Data Centre Tasks section to CHECKED).

This resolves problems typical of Windows configurations at least in Germany, but surely also with some other European or regions outside of North America (not sure if the currency problem applies to the UK/Ireland).

Ted
__________________

R
DSS -
Racing Decision Support System™

Last edited by Ted Craven; 01-17-2023 at 07:56 PM. Reason: Thanks Tim L from Germany for helping us debug this error message!
Ted Craven is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
** RDSS2 Beta2.6 Released! Ted Craven General Discussion 1 04-18-2013 03:25 PM
Frequently Asked Questions (FAQ) Ted Craven RDSS 3 09-16-2010 09:27 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.

All times are GMT -4. The time now is 07:43 PM.