Go Back   Pace and Cap - Sartin Methodology & The Match Up > RDSS 2.2 (and previous versions)
Mark Forums Read
Google Site Search Get RDSS Sartin Library RDSS FAQs Conduct Register Site FAQ Members List Search Today's Posts

RDSS 2.2 (and previous versions) Racing Decision Support System - The NEW Version 2.2

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-24-2022, 02:47 PM   #421
Ted Craven
Grade 1
 
Ted Craven's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nanaimo, British Columbia, Canada
Posts: 8,435
The lower screen shows the Non Contenders' ranks as INCLUDED in the overall set of ranks, while in the upper screen, Non Contender ranks (i.e. former ranks when they were included in Primary) are EXCLUDED.

Is it possible that you reloaded that race (i.e. restarted RDSS then displayed that race, re-loading it from the Cache)?

I will look at that and get back to you. Whether by working on a race directly or retrieving it later from the stored Cache and re-working it, the values of the BLBL components (the 7 Primary Factors) should be the same - i.e. the remaining Primary Group horses should be re-ranked, and any Secondary or Non Contender Groups should show their former ranks when they were in Primary (i.e. their overall rank regardless of Group).

BTW - Rx Oddslines are not affected by tote (live odds). The 3 Rx flavours only include VDC, CSR, ProfitLine, ML, CR+ EL+, in various combinations (and not Prime Power or live odds).

Ted
__________________

R
DSS -
Racing Decision Support System™
Ted Craven is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2022, 11:26 AM   #422
bet2windo
AlwNW1X
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 12
BLBL changing

this happens to me from time to time when i go back at the end of the day to review. sometimes what were 1s and 2s will be some other numbers in the primary side of blbl. when i redo the race by regrouping everything back to the beginning before hides, it reverts back to what it should be.
bet2windo is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2022, 02:36 PM   #423
Ted Craven
Grade 1
 
Ted Craven's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nanaimo, British Columbia, Canada
Posts: 8,435
This problem happens when reloading a race after having closed RDSS. For some reason, the routine which re-ranks factors after adding/removing a paceline or changing Contender Groups is not being applied.

I will fix that.

Meanwhile - when you re-load a race after restarting RDSS, take one horse and change it's Contender Group then change it back again. Or - change a paceline then change it back again - to get RDSS to re-rank the Primary Contender group the way it looked when you were working it live.

Pook and bet2windo - kindly confirm if this solves this problem in all circumstances (sounds like that's along the lines of what's reported).

This is Bug and I am moving it to the Bugs List.

Ted
__________________

R
DSS -
Racing Decision Support System™
Ted Craven is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2022, 05:33 PM   #424
The Pook
Grade 1
 
Join Date: Feb 2014
Location: Loretto, Ontario Canada
Posts: 2,215
Yes this fixes the issue Ted.

The reason I am encountering this so often is because I restart RDSS everytime I assemble a new track. Otherwise it will crash on the 2nd or 3rd track assembled.

So the initial pass is RDSS's true opinion. It looked to me like some outside influence like odds was causing it to second guess itself. Good to know that is not the case.

Pook
The Pook is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.

All times are GMT -4. The time now is 06:26 AM.